Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروزه بیش از ۵۰ درصد جمعیت بزرگسالان جهان دست کم دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند که البته نرخ واکسیناسیون در نقاط مختلف دنیا متفاوت است؛ اگرچه بوتان کشوری کم‌توسعه یافته به شمار می‌رود با این حال، حدود ۹۰ درصد مردم آن واکسینه شده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گزارش‌های متعدد حاکی است که روند واکسیناسیون کرونا در کشورهای کم درآمد یا با درآمد متوسط نسبت به سایر نقاط دنیا با سرعت کمتری در حال انجام است، اما چیزی که در این میان شگفتی همگان را در پی داشته اینکه بوتان، کشوری محصور در خشکی و بر فراز هیمالیای شرقی تا پایان ژوئیه بیش از ۹۰ درصد بزرگسالان خود را به طور کامل واکسینه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه کادر درمان و خدمات پزشکی در این منطقه ناکافی و ناکارآمد محسوب می‌شود با این حال، تقریباً تمام بزرگسالان آن در کمتر از سه هفته دوز دوم واکسن کرونا را نیز دریافت کردند و شگفتی را برای همگان رقم زدند که چگونه کشوری با این امکانات و درآمد کم توانسته است با این سرعت واکسن کرونا را میان مردم خود توزیع کند.

بسیاری از محققان اندازه کوچک کشور و همچنین سیاست علم‌-محور بوتان را عامل اصلی موفقیت آن در توزیع واکسن دانسته‌اند حال آنکه برخی نیز با ارائه شواهد بیشتر مؤلفه‌های دیگری را در این زمینه سهیم دانسته‌اند که در ادامه به تشریح این واقعیات پرداخته می‌شود.

همکاری بین‌المللی، راز اول موفقیت بوتان در توزیع واکسن

بدون شک، کشوری نظیر بوتان با پیشینه کم‌درآمدی و دسترسی ناکافی خود به کادر درمان حتی با وجود جمعیت کم به تنهایی قادر به توزیع سریع واکسن کرونا نبوده و همکاری بین‌المللی را طلبیده است. هندوستان امکان واکسیناسیون تمام افراد بزرگسال را در دوز اول فراهم آورد و با ارسال ۴۵۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا به این کشور، نیاز تمام افراد مشمول دریافت واکسن را برطرف نمود و قرار بود برای دوز دوم نیز به یاری بوتان بیاید. اما متأسفانه موج دوم گسترش کرونا با قدرت تمام شروع به آلوده کردن مردم هندوستان کرد و همین اتفاق باعث شد مقامات صادرات واکسن به خارج از کشور را ممنوع کنند. البته زمان زیادی سپری نشده بود که ۵۰۰ هزار دوز واکسن مدرنا از ایالات متحده آمریکا به پیروی از طرح کوواکس که هدف اصلی آن تسریع در ساخت و تولید واکسن‌های کووید -۱۹ و حصول اطمینان از توزیع عادلانه آنها در فقیرترین کشورهای جهان است به بوتان وارد شد. پس از آن، دانمارک نیز به ارسال ۲۵۰ هزار دوز واکسن آسترازنکا به بوتان پرداخت و سایر کشورها نظیر بلغارستان، کرواسی و چین نیز میزان واکسن لازم برای افراد باقیمانده کشور را تأمین کردند. در واقع، همکاری بین‌المللی مهم‌ترین مؤلفه سهیم در سرعت واکسیناسیون کرونا در بوتان بود که ایمنی جمعی را برای مردم آن به ارمغان آورد.

نقش برنامه‌ریزی در سرعت یافتن توزیع واکسن در بوتان

معمای دیگری که در مورد موفقیت بوتان در واکسیناسیون کرونا در ذهن اغلب منتقدان شکل گرفت اینکه کشوری با کمترین امکانات و کادر درمان چگونه توانسته است با این سرعت واکسن را میان مردم توزیع کند. بوتان سرزمینی بسیار دورافتاده از سایر نقاط دنیا است که دسترسی زمینی به آن تنها از طریق چند جاده از کشور هندوستان میسر می‌شود. واکسن‌های کوواکس از طریق فرودگاه بین‌المللی پارو وارد بوتان شد که این فرودگاه یکی از سخت‌ترین مسیرهای فرود جهان را به خود اختصاص داده است چرا که در دره عمیقی قرار دارد و ارتفاع کوه‌های اطراف آن به بیش از پنج هزار و ۵۰۰ متر می‌رسد. از سوی دیگر حمل و نقل محلی در کشور نیز بسیار سخت است چرا که جمعیت ۷۵۰ هزار نفره آن در نقاط مختلف و بر کوه‌های دور از هم پراکنده شده و این در حالی است که تردد راحت به سمت این کوه‌ها به راحتی ممکن نمی‌شود.

همین ویژگی‌ها، وزارت بهداشت بوتان را بر آن داشت تا راه چاره‌ای برای توزیع واکسن کرونا به بزرگسالان کشور بیابد و آن‌ها را با سرعت از دوز اول و دوم بهره‌مند سازد. برای این کار، مقامات ابتدا به تهیه نقشه‌ای با جزئیات کامل از سراسر کشور پرداختند تا از محل سکونت مردم آگاهی یابند و سپس به احداث مراکز واکسیناسیون در آنجا مشغول شوند. در پایان تحقیقات، بهترین شیوه و مسیر تردد به هر مکان نیز مشخص شد و در نتیجه مقامات به سرعت عملیات خود را برای انجام واکسیناسیون آغاز کردند.

مدارس، عبادتگاه‌ها و سایر سازه‌های عمومی در هر سکونت‌گاه به مراکزی برای انجام واکسیناسیون تبدیل شد و توزیع واکسن از این مکان‌ها به سایر سکونتگاه‌های کوچک نیز صورت می‌گرفت. پروازهای داخلی و ناوگان هلیکوپتر نیز با توزیع سریع محموله‌های واکسن، عمل واکسیناسیون را سرعت می‌بخشید.

جالب است بدانید که تنها ۳۷۶ پزشک در سراسر بوتان مشغول به خدمت هستند و همین امر کشور را با کمبود شدید نیرو برای تزریق واکسن مواجه کرد با این حال، وزیر بهداشت تعداد ۵۰ نیروی خودی را که برای ادامه تحصیل به کشورهای خارجی مهاجرت کرده بودند به بازگشت و مشارکت در امر واکسیناسیون دعوت کرد.

مدیریت کارآمد، راز سوم موفقیت بوتان در توزیع واکسن

برخورداری از مدیران لایق و وجود اعتماد بین آنان از دیگر مؤلفه‌های سهیم در توزیع موفقیت‌آمیز واکسن کرونا در بوتان به شمار می‌رود. به طور کلی دولت بوتان از یک کابینه با ۱۱ عضو برخوردار است که دو نفر از آن‌ها را پزشک و دو مورد را نیز متخصصان سلامت تشکیل داده است. علاوه بر این، نخست وزیر و وزیر بهداشت کشور از همان ابتدای شیوع بیماری تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا به شیوه درست و با اعمال تدابیر سنجیده مردم را از آلوده شدن به ویروس حفظ کنند.

اگرچه بوتان در سال ۲۰۰۸ به یک پادشاهی مشروطه تبدیل شد و مردم دموکراسی را به عنوان حکومت غالب برگزیدند با این حال، پادشاه در میان ساکنان این کشور همواره یک مقام مقدس به حساب می‌آید که اطاعت از او در هر برهه زمانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. طی دوران کرونا، پادشاه بوتان بسیار صمیمانه‌تر و پررنگ‌تر از قبل حضور خود را میان مردم نشان داد و شخصاً به سکونتگاه‌های مختلف کشور سفر می‌کرد تا اقدامات حمایتی را در هر جا و برای هر گروه نیازمندی اعمال کند. وی از همان ابتدای شیوع بیماری کووید -۱۹ در تمام مراکز درمانی حضور پیدا می‌کرد تا تلاش‌های کادر درمان را مورد تقدیر قرار دهد.

کد خبر 526740

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کشورهای جهان کرونا در کشورهاي جهان بوتان ویروس کرونا واکسیناسیون کرونا هندوستان ایالات متحده آمریکا دانمارک چین کادر درمانی دموکراسی مرکز واکسیناسیون واکسیناسیون واکسیناسیون همگانی کرونا واکسیناسیون کرونا در جهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق توزیع واکسن واکسن کرونا بین المللی کادر درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۳۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد آقاجان زاده، معاون بهداشت و درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر استان، با اشاره به ضرورت انجام واکسیناسیون برای زائران، گفت: متقاضیان حج تمتع امسال استان طبق نوبت اعلام شده از امروز تا ۱۶ اردیبهشت ماه فرصت دارند برای انجام واکسیناسیون اجباری به مراکز تعیین شده مراجعه کنند.

وی افزود: هر فرد متقاضی سفر به حج تمتع باید ۱۵ روز قبل از اعزام، واکسن مننژیت را به منظور ایمن سازی در مقابل این بیماری دریافت کرده باشد.

آقاجان زاده در خصوص تزریق واکسن مننژیت برای متقاضیان، توضیح داد: تزریق این واکسن برای افرادی که در دو سال گذشته آن را دریافت نکرده‌اند، الزامی است.

معاون بهداشت و درمان هلال احمر استان با بیان اینکه در تبریز حدود ۴۰۰۰ نفر شامل متقاضیان اعزام، عوامل کاروان‌ها و عوامل آشپزخانه واکسینه می‌شوند، خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت زمانی برای تزریق واکسن حجاج، ظرفیت پذیرش و انجام واکسیناسیون زائران غیرآذربایجان شرقی را نیز در تبریز با توجه به موقعیت مسافرپذیر این شهر داریم.

وی در ادامه به آمار زائران حج تمتع امسال استان اشاره کرد و گفت: شمار متقاضیان حج تمتع امسال آذربایجان شرقی ۳۹۵۱ نفر است که در قالب ۲۸ کاروان به این سفر معنوی اعزام خواهند شد. ۱۵ کاروان از این تعداد متعلق به زائران تبریزی است.

آقاجان زاده همچنین از آغاز معاینات پزشکی ۴۵ نفر از عوامل اجرایی پزشکی حج و زیارت که در موسم حج تمتع خدمت رسانی خواهند کرد، از روز گذشته در تبریز خبر داد.

کد خبر 6088814

دیگر خبرها

  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد