Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@14:42:31 GMT

افزایش دوبرابری تعدی مرزی چین به هند در 2017

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۶۶۲۹۰

افزایش دوبرابری تعدی مرزی چین به هند در 2017

دهلی نو - دولت هند اعلام کرد موارد تعدی ارتش چین به مرزهای این کشور در سال 2017 به 426 مورد افزایش یافت که نسبت به سال پیش از آن تقریبا دو برابر شده بود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه ایندیا تایمز، سبحاش بهامره وزیر مشاور در امور دفاعی هند درباره علت افزایش تنش های مرزی دو کشور گفت که این تعدی ها به خاطر اختلاف نظر دو کشور بر سر مرز چین و هند صورت می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در سال 2017، موارد گذر از مرزهای شناخته شده هند از جانب چین 426 عدد بود در حالیکه در سال 2016، 273 مورد تعدی صورت گرفته است.
وی گفت دولت هند این مساله را با طرف چینی مطرح کرده است.
هند و چین 4 هزار کلیومتر مرز مشترک دارند. سربازان چین و هند در 16 ژوئن سال گذشته در یک مناقشه مرزی در منطقه دوکلم در شمال شرقی هند گرفتار شدند که 73 روز به طول انجامید. این مناقشه پس از آن رخ داد که هند ادعا کرد چین در این منطقه حساس به ساخت و ساز جاده های مواصلاتی اقدام کرده است. چین و بوتان نیز بر سر منطقه دوکلم اختلاف نظر دارند.
در ماه دسامبر نیز، تیم جاده سازی چین در همین منطقه حدود یک کیلومتر وارد هندوستان شدند که با اخطار نیروهای امنیتی هندوستان منطقه را ترک کردند.
بیپین راوات، فرمانده ارتش اخیرا تاکید کرد که وقت آن رسیده است که هند توجه خود را از مرزهای غربی به مرزهای شمالی معطوف کند.
در همین رابطه پارلمان هند معتقد است که استراتژی دفاعی و دکترین این کشور بطور مکرر بازنگری می شود تا تعییرات امنیتی در همسایگی جغرافیایی و استراتژیکی هند را لحاظ کند. به طور مثال، در جنگ سایبری، ارتش یک مکانیزم خاص برای جنگ سایبری همه جانبه تدوین کرده است.
تنش و مناقشات مرزی بین هند،چین و بوتان که سال گذشته به دنبال احداث جاده مرزی توسط چین و ورود نیروهای نظامی هند به منطقه مورد مناقشه آغاز و همچنان ادامه دارد،ریشه در دوران استعمار پیر انگلیس دارد. این اختلافات بارها منجر به صف آرایی نظامیان دوکشور شده است .
دو کشور ، با بیش از چهار میلیون سرباز، پس از جنگ سال 1962 تاکنون همواره روابط پرتنشی داشته اند که آخرین مورد آن مربوط به مثلث مرزی هند،چین و بوتان در دوکلم است.
اختلاف در منطقه سکیم در منتها الیه شمال شرق هند قرار دارد مانند اختلاف های ارضی دیگر در کوهستان هیمالیا، میراث مرزبندی های بریتانیا در قرن نوزدهم است.
مرز هند و چین در منطقه سکیم مشخص است ولی دعوای اصلی میان بوتان و چین به عنوان دو کشوری که با هم روابط رسمی و دیپلماتیک ندارد است.
چین و بوتان تاکنون 24 دور گفت وگو برای تعیین مرزهایشان انجام داده اند ولی تاکنون موفق به تعیین مرزهای خود نشده اند.
بوتان می گوید که مرز این کشور با چین در منطقه ای واقع است که هم اکنون هند و چین هم بر سر آن مناقشه جدی دارند اما پکن ادعای این کشور را نمی پذیرد.
این منطقه به دلیل مجاورت با دالان سیلگوری که ارتباط سرزمین اصلی هند با گوشواره آن را که با کشورهای همسایه از جمله چین محصور شده است برقرار می کند بنابراین برای دولت دهلی نو از حساسیت بسیار ویژه ای برخوردارد است. هند سالهاست که نیروهای نظامی خود را در این دالان مستقر کرده است و ترجیع می دهد نیروهای ارتش چین به این منطقه نزدیک نشوند .
هند با امضای پیمان دوستی با بوتان در سال 1949، این کشور را زیر نفوذ خود قرار داده است .این پیمان در سال 2007 به گونه ای اصلاح شد که استقلال بیشتری به بوتان بدهد اما در عین حال تاکید می کند که هیچ یک از دو دولت نباید اجازه دهند که از قلمروی آن علیه امنیت و منافع کشورهای دیگر استفاده شود.
چین بارها با هشدار به هند خواستار عقب نشینی بی قید و شرط نیروهای نظامی هندی از 'دوکلم' شده و اعلام کرده تانیروهای هندی از منطقه عقب نشینی نکنند هیچ نوع مذاکره ای در کار نخواهد بود.
به گفته مقامات هند، اقدام یکجانبه چین در احداث جاده در این منطقه مرزی، تغییرات اساسی در وضعیت امنیتی منطقه ایجاد کرده و به همین دلیل عواقب سنگینی برای هند خواهد داشت.
دوکلم که نقطه اتصال مرزهای هند ،چین و بوتان است از موقعیت استراتژیکی برای سه کشور بویژه هند و چین برخوردار است .
چین همچنین ادعا کرده است این منطقه بخشی از منطقه خودگردان تبت است.
آساق**267*1144*وحیده دینداری

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۶۶۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارس مقام اول کشور در بین مناطق آزاد و اقتصادی کشور را کسب کرد

کیانی منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس در آذربایجان شرقی گفت: به منظور رصد، کنترل، پایش و نظارت بر حسن اجرای وظایف و ماموریت‌های محوله و بر اساس شاخص‌های تخصصی، منطقه آزاد ارس رتبه اول مناطق آزاد کشور را با امتیاز ۷۲ را کسب و در منطقه سبز رده‌بندی قرار گرفت.

وی ادامه داد: کسب این رتبه در سرجمع ارزیابی‌های انجام شده در بخش‌های اقتصادی، مدیریت منابع، عمرانی و زیربنایی، فرهنگی، اجتماعی و گردشگری، حقوقی، فناوری اطلاعات و تصویرسازی بوده است.

در این ارزیابی مناطق آزاد تجاری صنعتی ارس با ۷۲ امتیاز، منطقه آزاد تجار صنعتی اروند با ۶۹.۹ امتیاز در رده سبز و به ترتیب رتبه اول و دوم و مناطق آزاد انزلی و کیش در رده سفید و به ترتیب در رتبه‌های سوم و چهارم قرار گرفتند.

وی ادامه داد: از هفت شاخص ارزیابی شده، ارس در شاخص‌های اقتصادی، مدیریت منابع، حقوقی و فناوری اطلاعات مقام اول را کسب کرده و در بخش عمرانی و زیربنایی نیز حایز رتبه دوم بوده که در مجموع تمام شاخص‌ها رتبه اول مناطق آزاد کشور را کسب و لوح تقدیر طی مراسمی توسط سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و همچنین حجت الله عبدالملکی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور اجرایی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اعطا شد.

وی همچنین گفت: سال گذشته صادرات در منطقه آزاد ارس به ۱۷۲ میلیون دلار افزایش یافت که این مقدار در سال ۱۴۰۱، ۱۴۷ میلیون دلار بوده است.

وی همچنین میزان افزایش صادرات به خارج از کشور از مسیر منطقه آزاد ارس را نیز مطلوب ارزیابی کرد و گفت: صادرات از طریق منطقه آزاد ارس در سال ۱۴۰۱. ۹۴ میلیون دلار بوده در حالی که در سال گذشته این مقدار با ۴۴ درصد افزایش به ۱۳۵ میلیون دلار رسیده است.

وی یادآور شد: منطقه آزاد ارس در جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید نیز رکوردزنی کرده طوری که سرمایه‌گذاری داخلی بر اساس طرح‌های مصوب کمیسیون اقتصادی در سال ۱۴۰۱ حدود ۶۸ میلیارد ریال بوده در حالی که این مقدار در سال ۱۴۰۲ با افزایش ۸۷۱ درصدی (۸.۷ برابری) به ۶۵۸ میلیارد و ۹۷۱ میلیارد ریال جهش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری خارجی بر اساس طرح‌های مصوب کمیسیون اقتصادی نیز از ۳۸ میلیون دلار در مدت یاد شده به ۴۹.۳ میلیون دلار افزایش یافته است.

وی همچنین یادآور شد: کشور‌های روسیه، ترکیه، آذربایجان، عراق، ارمنستان، گرجستان، امارات، قزاقستان، افغانستان و پاکستان به ترتیب بیشترین میزان خرید را از محصولات منطقه آزاد داشته‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • افزایش دوبرابری سهم اقتصاد دیجیتال در کشور با اجرای برنامه هفتم
  • بیشترین فروش فراورده‌های نفتی کرمانشاه در مرز پرویزخان انجام شده است
  • واریز ۵۲۷ میلیارد تومان به خزانه دولت از محل فروش سوخت در مرز کرمانشاه
  • ارس مقام اول کشور در بین مناطق آزاد و اقتصادی کشور را کسب کرد
  • مقام ارشد حماس : انحلال شاخه نظامی به شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین / مرزهای 67 را قبول می کنیم
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • کشف بیش از ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی
  • بیش از ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی کشف شد
  • اولین گل ماسکرانو برای بارسلونا پس از 7 سال و انجام 319 بازی (لالیگا - 26 آوریل، 2017) / فیلم
  • ایجاد بازارچه مرزی سرخس در انتظار منطقه آزادشدن